PFLAUMS POSTHOTEL, PEGNITZ / NĚMECKO

PEGNITZ, BAYREUTH, NĚMECKO
2012 – 2014
plocha pozemku: 12.700 m2
podlažní plocha: 12.200 m2

projekční tým

Lenka Topilová, Kristýna Shromáždilová, David Šrom

spolupráce

Auf, Balcar, Bebčák, Giertlova, Hájek, Hložek, Lukašík, Matulová, Špondrová, Šultes, Vala, Vančík, Zezula

vizualizace

Štěpán Dokoupil, Lukáš Fišer

fáze

koncept design / architektonická studie / územní rozhodnutí / stavební povolení

Projekt dostavby v minulosti vyhlášeného pětihvězdičkového hotelu Pflaums Posthotel Pegnitz v Bavorsku. Nově navržená centrální budova s rozsáhlou podnoží doplňuje a propojuje stávající odtržené hotelové objekty Alt Posthotelu (1787) a jeho pozdější přístavbu z 60. lét 20. století. Nová střední část komplexu v sobě skrývá reprezentativní vstupní prostory, hotelové restaurace, bary, kongresový sál, přednáškové místnosti a kompletní zázemí hotelu. Samostatnou část pak tvoří provoz velkorysého wellness a objekt pro parkování. Součástí návrhu je kompletní obnova přilehlých rozsáhlých venkovních ploch a rozlehlé hotelové zahrady.



Komentáře nejsou povoleny.